Thursday, September 16, 2021


 

Modernist nakladništvo - kao službeni pokrovitelj - poziva vas sudjelovati na 

27. Varaždinskom polumaratonu! 👍

Nedjelja, 19.9.2021., 10:30 h, Kapucinski trg, Varaždin

 


 
Međunarodnu sportsku manifestaciju pokrenuo je "Trkački klub MARATHON 95 Varaždin". Utrka je nezaobilazan promicatelj, popularizator trčanja i sporta općenito, kako u Varaždinu tako i u nacionalnim i međunarodnim okvirima. Trasa utrke ide i baroknim središtem Varaždina. Modernist nakladništvu iznimna je čast afirmativno sudjelovati u realizaciji ovogodišnjeg polumaratona koji će se kao i uvijek startom započeti/održati na Kapucinskom trgu, i koji ima, dakako, IAAF certifikat.
Štoviše, ovogodišnja utrka obljetnički je povezana s najznačajnijim filmom koji je idealno združio predanost trčanju/sportu i umjetnosti. Četrdeset je godina od veličanstvenog filma "Vatrene kočije" ("Chariots of Fire", redatelj Hugh Hudson, 1981.), četverostrukog dobitnika nagrade Oscar. Film je nazvan po poemi (publicirana 1808.) velikog engleskog pjesnika Williama Blakea, poemi koja je lajtmotiv cijelog filma, "Bring me my Chariot of fire!" Ta je poema Williama Blakea (uglazbljena) ujedno danas i neslužbena britanska himna te stoga nije slučajno korištena u filmu koji promiče najzdravije smjernice u društvu – trčanje i zdrav život, kao jamac vitalnosti, zdravlja i sreće! Dakako, film je poznat i po svevremenoj glazbenoj numeri Vangelisa (dobitnik Oscara)! Jer i Vangelisov otac je bio - maratonac.
Što je, sveukupno, bio poticaj Modernist nakladništvu ove godine po prvi puta službeno podržati Varaždinski polumaraton. Na taj način iz vizure umjetnosti/pjesništva aktivno zagovarati najplemenitije tendencije u građanstvu: "Mens sana in corpore sano!" ("Zdrav duh u zdravom tijelu!"). A kako je danas najznačajnije zdrave navike razvijati u najmlađim i mladim naraštajima, Modernist nakladništvo je pripremilo i posebne nagrade i poklone za sve laureate i sudionike u tim kategorijama:
KATEGORIJE DJECA (9:30 h):
Djeca do 7 godina rođeni 2014. i mlađi ---- TRČE 500m
Mlađa djeca: 8-9 godina ( 2012. i 2013.) // 10-11 godina (2010. i 2011.) ---- TRČE 500m
Starija djeca : 12-13 god. (2008. i 2009.) // 14-15 god. (2006. i 2007.) ---- TRČE 1000m
Promoviranje kvalitetnog i zdravog načina života u tim generacijama – od neprocjenjive je vrijednosti. Zbog čega držimo činidbu aktivnog sudjelovanja u realizaciji ovogodišnjeg polumaratonskog natjecanja temeljnim segmentom doprinosa Modernist nakladništva suvremenom i progresivnom društvu.
Ovime, Modernist nakladništvo pokazuje da nije samo patron i zagovaratelj kulture, književnosti, estetike već u konačnici govori da biti dionikom izdavačke ponude Modernist nakladništva – pored uživanja u umjetnosti, način je života koji neposredno gradi i (o)čuva najafirmativnije tekovine uljudbe i cjelokupne zajednice.
Vidimo se na startu! Družimo se na cilju!
Nedjelja, 19.9.2021., 10:30 h, Kapucinski trg, Varaždin
 
 

 
Facebook: https://www.facebook.com/Modernist-nakladni%C5%A1tvo-103401088243844/
 
www.modernist.hr
 
 
 

No comments:

Post a Comment