Tuesday, April 28, 2020






Noć knjige proslavljena na varaždinskom Korzu, 23.4.2020.

Jedinstveni događaj na otvorenom prostoru glavnoga gradskog trga zbiva se u doba kada je cijela hrvatska i svjetska kulturna scena satjerana u mišje rupe, pa se i takav značajan kulturni događaj kao što je Noć knjige obilježava prigodno tek na internetu.
Simboličkim performansom projekcije stihova i misli književnika Ivice Kličeka na zid zgrade centra Poje, kulturno i umjetnički savjesni voditelji Varaždinskoga književnog salona KORZO u realnom prostoru podsjetili su sugrađane na veliki praznik knjige te snagu i utjehu koju nam ona daje u teškim životnim situacijama.
Šetači i prolaznici mogli su ponijeti sa sobom i poneku knjigu s dežurnog štanda u formi džentlmena koji svaki dan dežura na našem korzu. Varaždinski pisci donirali su svoje nove knjige, a nakladnik Modernist nudi neka od svojih najboljih izdanja - besplatno. U doba kada su knjižnica i knjižare zatvorene, ovaj potez salona KORZO svidio se mnogobrojnim ljubiteljima knjige što potvrđuje činjenica da se košara puni dva puta dnevno.
Na kraju zahvala na foto-snimkama Ivi Potočnik.

Iz medija:
Varaždinske vijesti u tiskanom izdanju (28. travnja, 2020., str. 22)


Internet mediji:
 https://varazdinski.net.hr/vijesti/kultura/3805437/foto-simbolicnim-performansom-obiljezena-noc-knjige-na-varazdinskom-korzu/

  https://www.varazdinske-vijesti.hr/kultura-i-scena/foto-noc-knjige-obiljezili-simbolickim-performansom-na-varazdinskom-korzu-39623/

https://hr-hr.facebook.com/pages/category/Society---Culture-Website/Korzo-1635149600038366/










www.modernist.hr
 https://twitter.com/ModernistN

No comments:

Post a Comment